Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj azjatyckiego Gazpacho. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 224 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, czosnek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gazpacho z homarem Maine: Gazpacho con Bogavante, Gazpacho Białe (Gazpacho Blanco), oraz Azjatycki Burger z kurczaka z pikantnym majonezem z trawy cytrynowej i marynowaną azjatycką sałatką.
Instrukcje
1
Chili umieścić w misce. W małym rondlu, rozgrzać olej na średnim ogniu; zielona cebula gotować, aż zaczną brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Papryka Chili
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać czosnek; gotować na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
3
Przelać przez sitko na chili; odstawić olej chili na bok do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Chili
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
4
Usuń zieloną cebulę z Sitka i wyrzuć. Ząbki czosnku drobno posiekać i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Zielona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
5
W dużej misce dodać zimną wodę na pokrycie cebuli; odstawić 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Odcedzić i odstawić.
7
W dużym garnku z wrzącą wodą, blanszować pomidory 20 sekund; odcedzić. Spłucz pod zimną bieżącą wodą. Miąższ pomidora drobno posiekać i dodać do cebuli. Przecedzić zgromadzone soki z miski; dodać do pomidorów i cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Garnek
8
W małej misce wymieszać imbir, sos rybny i 2 łyżki (25 ml) wody. Przecedzić przez kawałek gazę na mieszankę pomidorowo-cebulową, wyciskając, aby wycisnąć sok. Wymieszaj ogórek, paprykę (jeśli używasz), miętę lub kolendrę, sok z limonki i olej chili, aż dobrze wymieszasz. Doprawić do smaku solą. Cienkie z wodą lub sokiem pomidorowym do pożądanej konsystencji. Chill 30 minut lub do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomidorowy
Sos Rybny
Sok Z Limonki
Olej Chili
Kolendra
Ogórek
Ekstrakt
Papryka
Imbir
Pomidor
Sok
Cebula
Woda
Mięta
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Na suchej patelni na średnim ogniu, tosty suszone chili aż ciemnieje, ale nie Czarny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka Chili
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Chili przenieść do młynka do przypraw (lub zaprawy i tłuczkiem)i zmielić na dość drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
11
Udekoruj schłodzone gazpacho klinami limonki i liśćmi ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Wapienny
Gazpacho
12
Podawać z prażonym chili w proszku do przyprawiania do smaku.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.