Azjatyckie Gazpacho

Azjatyckie Gazpacho
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj azjatyckiego Gazpacho. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 224 kalorie, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, czosnek, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Gazpacho z homarem Maine: Gazpacho con Bogavante, Gazpacho Białe (Gazpacho Blanco), oraz Azjatycki Burger z kurczaka z pikantnym majonezem z trawy cytrynowej i marynowaną azjatycką sałatką.

Instrukcje

1
Chili umieścić w misce. W małym rondlu, rozgrzać olej na średnim ogniu; zielona cebula gotować, aż zaczną brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Papryka ChiliPapryka Chili
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać czosnek; gotować na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Przelać przez sitko na chili; odstawić olej chili na bok do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej ChiliOlej Chili
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
4
Usuń zieloną cebulę z Sitka i wyrzuć. Ząbki czosnku drobno posiekać i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Zielona CebulaZielona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
5
W dużej misce dodać zimną wodę na pokrycie cebuli; odstawić 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Odcedzić i odstawić.
7
W dużym garnku z wrzącą wodą, blanszować pomidory 20 sekund; odcedzić. Spłucz pod zimną bieżącą wodą. Miąższ pomidora drobno posiekać i dodać do cebuli. Przecedzić zgromadzone soki z miski; dodać do pomidorów i cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
GarnekGarnek
8
W małej misce wymieszać imbir, sos rybny i 2 łyżki (25 ml) wody. Przecedzić przez kawałek gazę na mieszankę pomidorowo-cebulową, wyciskając, aby wycisnąć sok. Wymieszaj ogórek, paprykę (jeśli używasz), miętę lub kolendrę, sok z limonki i olej chili, aż dobrze wymieszasz. Doprawić do smaku solą. Cienkie z wodą lub sokiem pomidorowym do pożądanej konsystencji. Chill 30 minut lub do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomidorowySok Pomidorowy
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Olej ChiliOlej Chili
KolendraKolendra
OgórekOgórek
EkstraktEkstrakt
PaprykaPapryka
ImbirImbir
PomidorPomidor
SokSok
CebulaCebula
WodaWoda
MiętaMięta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Na suchej patelni na średnim ogniu, tosty suszone chili aż ciemnieje, ale nie Czarny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Chili przenieść do młynka do przypraw (lub zaprawy i tłuczkiem)i zmielić na dość drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
11
Udekoruj schłodzone gazpacho klinami limonki i liśćmi ziół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
GazpachoGazpacho
12
Podawać z prażonym chili w proszku do przyprawiania do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
PrzyprawyPrzyprawy
13
artykuł var
14
Typ_27_data = {};
15
artykuł
16
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher) z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia30
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn