Azjatyckie ciasta z łososia z kremowym sosem Miso i Sake

Azjatyckie ciasta z łososia z kremowym sosem Miso i Sake to pescatarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 375 kalorii. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz łososia, bułka tarta, olej roślinny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co jest raczej złe. Spróbuj Kremowa zupa łososiowa Miso (sake No to-nyu Jiru), Azjatyckie ciasta z tuńczykiem w kremowym sosie imbirowym, oraz Ciasta Z Łososiem W Kremowym Sosie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny i olej sezamowy na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać zieloną cebulę i czosnek, i gotować do miękkości. Wymieszaj pastę miso i sake, aż do wymieszania. Na wolnym ogniu wymieszaj śmietanę i sok z limonki. Powrót do gotować na wolnym ogniu i gotować, aż zgęstnieje, o 7 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić.
W średniej misce, wymieszać razem bułkę tartą, łosoś, cebula, i kolendry. W małej misce, ubić razem jajko, sos sojowy i wodę za pomocą widelca. Wymieszać około połowy tego do mieszaniny łososia, a jeśli wydaje się sucha, mieszać trochę więcej, aż mieszanina łososia będzie sklejać się w paszteciki.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Uformuj mieszaninę łososia w 2 calowe paszteciki na przystawki lub 4 calowe paszteciki na danie główne. Smażyć paszteciki przez około 4 minuty z każdej strony lub do uzyskania złotego koloru.
Podawać z sosem skropionym, lub osobno do zanurzenia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.