Azjatycki Grillowany Tuńczyk z wasabi Aioli
Azjatycki Grillowany Tuńczyk z wasabi Aioli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka steków z tuńczyka, sezamu, proszku wasabi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ziarna sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Azjatycki Grillowany Tuńczyk z wasabi Aioli, Burger z tuńczyka żółtopłetwego z japońskim ogórkiem i Wasabi Aioli, oraz Wasabi Grillowany Tuńczyk.
Instrukcje
W małej misce, wymieszać wszystkie składniki Wasabi Aioli. Przykryć i przechowywać w lodówce aż do podania.
Jeśli steki z tuńczyka są duże, pokroić na 8 porcji. W płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu lub plastikowej torbie do przechowywania żywności, wymieszaj olej roślinny, sos sojowy, brązowy cukier, olej sezamowy, piernik i czosnek.
Dodać tuńczyka; obrócić do marynaty. Przykryć naczynie lub worek uszczelniający i przechowywać w lodówce, obracając raz, co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 4 godziny.
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania.
Wyjąć tuńczyka z marynaty; marynatę rezerwować. Pokrycie i grill tuńczyk o 4 cali od średniego ciepła 10 do 15 minut, szczotkowanie 2 do 3 razy z marynaty i obracając raz, aż tuńczyk płatki łatwo z widelcem. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Tuńczyka posypać sezamem.