Azjatycka Zupa Grzybowa

Azjatycka Zupa Grzybowa
Azjatycka zupa grzybowa może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.87 za porcję. Jedna porcja zawiera 203 kalorie, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz zewnętrzne liście kapusty 1 napa, grzyby cremini, groszek śnieżny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest idealny do Jesień. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Spróbuj Azjatycka Zupa Grzybowa, Zupa Z Kurczaka Z Grzybami Azjatyckimi, oraz Under The Weather Vegetables & Mushroom Noodle Soup (Asian Style) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu i gotować czosnek i imbir, aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Połącz bulion, sos sojowy i sos rybny, jeśli używasz, do rondla i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Dodaj pozostałe składniki z wyjątkiem grochu śnieżnego, szalotki i olej sezamowy. Dusić 20 minut, a następnie dodać groszek śnieżny. Gotować tylko kilka minut dłużej, aż groszek śnieżny zmiękną, ale nadal są jasnozielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
4
Dodaj szalotki do rondla, zdjąć z ognia, i Chochla do miski do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
5
Skropić odrobiną oleju sezamowego na wierzchu każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia8
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn