Azjatycka wieprzowina smażona z kapustą
Jeśli masz około 25 minut , aby spędzić w kuchni, azjatycka wieprzowina smażona z kapustą może być niesamowitym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 554 kalorie . Za 1,62 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 4 osób. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka kapusty, sosu sojowego, oleju roślinnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to przepis w rozsądnej cenie dla fanów azjatyckiego jedzenia. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 81% , to danie jest super. Wypróbuj azjatycką krewetkę smażoną , azjatycką warzywa smażone z mieloną wołowiną i wieprzowinę smażoną z ananasem , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Na dużej patelni o nieprzywierającej powierzchni lub woku smaż kapustę na 1 łyżeczce oleju przez 1–2 minuty lub do momentu, aż stanie się chrupiąca i miękka.
Dodaj marchewkę i smaż przez kolejne 3–4 minuty, aż marchewka stanie się chrupiąca i miękka.
Wyjąć i trzymać w cieple.
Na tej samej patelni smaż wieprzowinę na pozostałym oleju przez 2 minuty.
Dodaj imbir i smaż przez 2 minuty lub do momentu, aż wieprzowina lekko się zrumieni. Dodaj 3/4 szklanki bulionu i sosu sojowego. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty lub do momentu, aż soki z mięsa będą klarowne.
Wymieszaj skrobię kukurydzianą i pozostały bulion, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo wlej do patelni. Dodaj mieszankę kapusty. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2-3 minuty lub do zgęstnienia.
Jeśli wolisz, podawaj z ryżem.