Awokado z pikantnym sorbetem pomidorowym i frytkami

Awokado z pikantnym sorbetem pomidorowym i frytkami
Awokado z pikantnym sorbetem pomidorowym i frytkami to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pomidory, oliwę z oliwek, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Awokado Z Pikantnym Sorbetem Pomidorowym I Frytkami, Pikantny Sorbet Pomidorowy, oraz Hot dogi zawinięte w boczek z awokado, pomidorem, cebulą, majonezem i chipsami ziemniaczanymi.

Instrukcje

1
Zmiksuj pomidory, sok pomidorowy, 1/2 łyżeczki oleju, sok z limonki i ostry sos z 1/2 szklanki wody w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka. Odcedzić przez sito o drobnych oczkach; wyrzucić cząstki stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomidorowySok Pomidorowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Ostry SosOstry Sos
PomidorPomidor
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
2
Dodać 1/4 łyżeczki soli. Zamrozić w maszynie do lodów, zgodnie z zaleceniami producenta. Przechowywać w zamrażarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
3
Podgrzać pozostałą 1/4 szklanki oleju w średnim rondlu na średnim ogniu. Cebulę gotować do miękkości, o 10 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia; schłodzić do temperatury pokojowej. Zmiksować w blenderze na gładką masę. Odcedzić przez sito o drobnych oczkach; wyrzucić cząstki stałe. Odstawić. Cienko pokroić awokado i podzielić na 8 małych talerzy, wachlując plastry, tworząc płaską powierzchnię. Zalać awokado sprayem do gotowania; przykryć folią do czasu potrzebnego (aby zapobiec utlenianiu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
AwokadoAwokado
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
SitoSito
5
Umieść limonkę pokrojoną w kostkę na awokado i wokół niego.
Składniki, których będziesz potrzebować
AwokadoAwokado
WapnoWapno
6
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
7
Na plasterki awokado ułożyć 1 miarkę sorbetu; skropić 1 łyżeczką oleju cebulowego. Podziel chipsy między talerze; posypać czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry AwokadoPlastry Awokado
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
SorbetSorbet
FrytkiFrytki
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Dekoruj kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
9
Self
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn