Avgolemono (Grecka Zupa Cytrynowa)
Avgolemono (grecka zupa cytrynowa) jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 72 kalorie. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, jajka, cytryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Najlepiej sprawdza się jako zupa i odbywa się w ok. 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Avgolemono (grecka zupa Jajkowo-cytrynowa), Avgolemono-grecka zupa Jajkowo-cytrynowa, oraz Avgolemono{Grecka Cytrynowa Zupa Z Kurczaka}.
Instrukcje
Bulion i wodę podgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu. Stopniowo dodawać do jaj gorącą mieszankę bulionu i sok z cytryny, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaniny jaj do patelni. Gotować na średnim ogniu, aż będzie lekko gęsty (około 15 minut), ciągle mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać z ryżem, solą i pieprzem. Zupa z chochli do każdej z 6 misek; podawać z plasterkami cytryny.