Asparagus Spanakopita
Przepis szparagi Spanakopitan jest gotowy w około 1 godzinę i jest zdecydowanie niesamowity lacto ovo vegetarian opcja dla miłośników śródziemnomorskiego jedzenia. Ten przepis zawiera 12 porcji z 157 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Za 86 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś szparagi, mąkę, chwast koperkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Nie Wiele osób naprawdę lubi ten hor d ' oeuvre. Z łyżką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Spanakopita, Spanakopita, oraz Spanakopita.
Instrukcje
Umieść szparagi w koszu do gotowania na parze.
Miejsce powyżej 1. wody w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryj i gotuj na parze przez 5 minut lub do miękkości.
Umieść jeden arkusz ciasta filo w 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania; w razie potrzeby przyciąć. Ciasto Spritz w sprayu o smaku masła. Powtórz warstwy dziewięć razy. Ułóż szpinak, ser feta i szparagi na wierzchu. Przykryj arkuszem ciasta filo; spryskaj sprayem o smaku masła. Powtórz, używając pozostałej filo.
Piec bez przykrycia w 350° przez 30-35 minut lub na złoty kolor.
Do sosu rozpuść masło w małym rondlu. Mieszaj mąkę, aż będzie gładka; stopniowo dodawaj mleko. Dodaj sok z cytryny, koperek, tymianek i sól. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Podawać spanakopita z sosem.
Polecane wino: Moschofilero, Assyrtiko, Agiorgitiko
Spanakopitan w menu? Spróbuj połączyć się z Moschofilero, Assyrtiko i Agiorgitiko. Jeśli masz ochotę pójść po grecku ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero to urocze białe wina do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełna czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Winnica Troupis Moschofilero Fteri z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Troupis Winery Moschofilero Fteri]()
Troupis Winery Moschofilero Fteri
Intensywnie pachnące wino łączące bukiet nocnego kwitnącego jaśminu, granatu i owoców cytrusowych.Jego doskonały aromat i ostry smak sprawiają, że jest to wino, które można spożywać jako aperitif, a także dodatek do potraw takich jak makaron z bazylią, kurczak a la creme, grillowane krewetki i ciasta.