Asiago, ziemniaki i zapiekanka z boczku
Asiago, ziemniaki, i boczek Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 15g białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ser asiago, szalotkę, mleko i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka ziemniaczana z marchewką i Asiago, Maślanka Szczypiorek & Asiago Puree Ziemniaczane Gratin, oraz Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem i grzybami.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w dużym rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 5 minut lub aż ziemniaki są prawie miękkie.
Ziemniaki posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli; odstawić i ogrzać.
Podgrzać średni rondel pokryty sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać szalotki; gotować 2 minuty lub do miękkości, często mieszając. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Posypać mąką szalotki. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki mleka, mieszając trzepaczką aż do dobrze wymieszanego. Stopniowo dodawać Pozostałe 1 1/2 szklanki mleka, mieszając trzepaczką. Gotować na średnim ogniu 9 minut lub aż gruby, często mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać 3/4 łyżeczki soli, Asiago, szczypiorku, pieprzu i boczku.
Ułóż połowę plasterków ziemniaków w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem do gotowania.
Połowę sosu serowego polać plastrami ziemniaków. Top z pozostałych plastrów ziemniaków i sosem serowym; posypać parmezanem.
Piec w 350 przez 35 minut lub aż ser jest bąbelkowy i lekko rumiane.