Aromatyczny Gulasz Z Jagnięciny

Aromatyczny Gulasz Z Jagnięciny
Aromatyczny gulasz z jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 930 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 6 fanów. Mieszanka z grubsza 2 łyżki masła w, cebula, sos sojowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Aromatyczny Gulasz Z Jagnięciny, Ciasto z jagnięciną, oraz Ciasto jagnięce, Grochowo-miętowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
3 łyżki oleju umieścić na bardzo dużej, szerokiej patelni o grubym dnie i ogrzać na średnim ogniu. Brąz jagnięce golonki, partiami, na patelni, a następnie wyjąć na patelnię do pieczenia lub cokolwiek innego masz pod ręką, aby je posadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trzcina JagnięcaTrzcina Jagnięca
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
2
Cebulę i czosnek obrać i przetworzyć w maszynce lub posiekać je drobno ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Dodaj pozostały olej do patelni i smaż papkę cebulowo-czosnkową do miękkości, posypując solą, aby przestała się przyklejać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wymieszać kurkumę, zmielony imbir, chile, cynamon i gałkę muszkatołową i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Ponownie wymieszać, dodając miód, sos sojowy i Marsala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Papier RyżowyPapier Ryżowy
KurkumaKurkuma
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5
Włóż trzonki z powrotem do patelni, dodaj zimną wodę prawie na pokrycie, doprowadzić do wrzenia, a następnie umieścić pokrywkę na patelni, obniżyć ogień i gotować bardzo delikatnie przez 1 do 1 1/2 godziny lub aż mięso będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodaj czerwoną soczewicę i gotuj przez około 20 minut dłużej z pokrywką, aż soczewica zmięknie do sosu, a soki zmniejszą się i lekko zagęszczą. Sprawdź przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona SoczewicaCzerwona Soczewica
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
SoczewicaSoczewica
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
7
Grzać orzechy, podgrzewając je przez kilka minut na suchej patelni i posypać jagnięciną podczas podawania.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dno parowca lub podstawę kuskusier, jeśli go posiadasz, napełnij wodą i zagotuj. Kiedy wygląda, że jest prawie gotowy do zagotowania, napełnij czajnik i włóż go, a następnie opróżnij kuskus do szklanej miski, dodaj sól, zmiażdż kardamon i wymieszaj palcami, a następnie zalej ćwiartką wrzącej wody z czajnika i umieść talerz na górze miski. Pozostawić na 5 minut, następnie odcedzić i opróżnić do parownika lub kuskusier góry i posadzić to na wierzchu wrzącej wody pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodać plasterki masła na wierzchu kuskusu, następnie zacisnąć pokrywkę i pozostawić na parze przez około 7 do 10 minut, w tym czasie kuskus powinien być delikatnie ugotowany i masło topi się. (Można to zrobić w prostszy sposób, jeśli wolisz, po prostu moczyć kuskus we wrzącej wodzie przez 10 do 15 minut, ale ziarna będą bardziej gęste i bardziej podatne na zbrylanie. Nie jest to jednak katastrofalne i musisz zdecydować, na co jesteś przygotowany.)
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
10
Tymczasem migdały smażyć na suchej patelni, aż będą pachnące i złociste, wyjąć na talerz, a następnie zrobić to samo z orzeszkami pinii. Posiekaj pistacje. Gdy kuskus jest ugotowany, przechylić miskę, rozłożyć na widelec (i zawsze używać widelca do mieszania lub spłukiwania kuskusu; łyżka zmiażdży go i obróci), posypać migdałami i orzeszkami piniowymi (i jednocześnie smak przypraw). Teraz rozetrzyj większość pistacji i posyp te, które pozostają lekko na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii6 Zewnętrznych Liści Z Dużej Cykorii
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia56
Magazyn