Aromatyczny Gulasz Z Jagnięciny
Aromatyczny gulasz z jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 69g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 930 kalorii. Ten przepis od Foodnetwork ma 6 fanów. Mieszanka z grubsza 2 łyżki masła w, cebula, sos sojowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Aromatyczny Gulasz Z Jagnięciny, Ciasto z jagnięciną, oraz Ciasto jagnięce, Grochowo-miętowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
3 łyżki oleju umieścić na bardzo dużej, szerokiej patelni o grubym dnie i ogrzać na średnim ogniu. Brąz jagnięce golonki, partiami, na patelni, a następnie wyjąć na patelnię do pieczenia lub cokolwiek innego masz pod ręką, aby je posadzić.
Cebulę i czosnek obrać i przetworzyć w maszynce lub posiekać je drobno ręcznie.
Dodaj pozostały olej do patelni i smaż papkę cebulowo-czosnkową do miękkości, posypując solą, aby przestała się przyklejać.
Wymieszać kurkumę, zmielony imbir, chile, cynamon i gałkę muszkatołową i doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Ponownie wymieszać, dodając miód, sos sojowy i Marsala.
Włóż trzonki z powrotem do patelni, dodaj zimną wodę prawie na pokrycie, doprowadzić do wrzenia, a następnie umieścić pokrywkę na patelni, obniżyć ogień i gotować bardzo delikatnie przez 1 do 1 1/2 godziny lub aż mięso będzie miękkie.
Dodaj czerwoną soczewicę i gotuj przez około 20 minut dłużej z pokrywką, aż soczewica zmięknie do sosu, a soki zmniejszą się i lekko zagęszczą. Sprawdź przyprawę.
Grzać orzechy, podgrzewając je przez kilka minut na suchej patelni i posypać jagnięciną podczas podawania.
Dno parowca lub podstawę kuskusier, jeśli go posiadasz, napełnij wodą i zagotuj. Kiedy wygląda, że jest prawie gotowy do zagotowania, napełnij czajnik i włóż go, a następnie opróżnij kuskus do szklanej miski, dodaj sól, zmiażdż kardamon i wymieszaj palcami, a następnie zalej ćwiartką wrzącej wody z czajnika i umieść talerz na górze miski. Pozostawić na 5 minut, następnie odcedzić i opróżnić do parownika lub kuskusier góry i posadzić to na wierzchu wrzącej wody pod.
Dodać plasterki masła na wierzchu kuskusu, następnie zacisnąć pokrywkę i pozostawić na parze przez około 7 do 10 minut, w tym czasie kuskus powinien być delikatnie ugotowany i masło topi się. (Można to zrobić w prostszy sposób, jeśli wolisz, po prostu moczyć kuskus we wrzącej wodzie przez 10 do 15 minut, ale ziarna będą bardziej gęste i bardziej podatne na zbrylanie. Nie jest to jednak katastrofalne i musisz zdecydować, na co jesteś przygotowany.)
Tymczasem migdały smażyć na suchej patelni, aż będą pachnące i złociste, wyjąć na talerz, a następnie zrobić to samo z orzeszkami pinii. Posiekaj pistacje. Gdy kuskus jest ugotowany, przechylić miskę, rozłożyć na widelec (i zawsze używać widelca do mieszania lub spłukiwania kuskusu; łyżka zmiażdży go i obróci), posypać migdałami i orzeszkami piniowymi (i jednocześnie smak przypraw). Teraz rozetrzyj większość pistacji i posyp te, które pozostają lekko na wierzchu.