Argentyński Stek Nadziewany Z Flanki
Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 161 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cebulę, liść laurowy, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Grillowany stek nadziewany w stylu muffuletty (nadziewany Salumi, Provolone i sałatką z oliwek), Faszerowany Stek Z Flanki, oraz Faszerowany Stek Z Flanki.
Instrukcje
Umieść stek w płytkim szklanym naczyniu lub dużej plastikowej torebce. Wierzch z cebulą i sosem stekowym; przykryć. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę do marynowania.
Wyjąć stek z marynaty; rezerwy marynaty do późniejszego wykorzystania.
Umieść stek na desce do krojenia; przykryj folią. Funt wałkiem lub młotkiem do mięsa, aż lekko spłaszczony.
Połączyć dressing, pietruszkę i czosnek; rozprowadzić równomiernie na stek. Wierzch z papryką i ziemniakami.
Zwinąć mocno, zaczynając od jednego z krótkich końców. Wiązać bezpiecznie sznurkiem kuchennym w odstępach 2-calowych.
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu.
Usuń boczek z patelni, zastrzegając kapiele na patelni. Odstaw boczek na bok.
Dodaj stek na patelni; gotować, aż rumiane ze wszystkich stron, obracając od czasu do czasu.
Dodaj bulion, liść laurowy i zarezerwowaną marynatę; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do niskiego; pokrycie. Dusić 1 godzinę lub aż stek jest gotowane przez i ziemniaki są miękkie, obracając co 15 min.
Przenieść stek do deski do krojenia; odstawić 10 min.
Usunąć sznurek; pokroić stek w plastry o grubości 1/2 cala.
Usunąć i wyrzucić liść laurowy. Łyżka mieszanki bulionu na plastrach steku; posypać zarezerwowanym boczkiem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.