Arctic Char Gravlaks z galaretką ogórkową

Arctic Char Gravlaks z galaretką ogórkową
Arctic Char Gravlaks z galaretką ogórkową jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz akompaniament: skandynawskie Pieczywo chrupkie, takie jak kavli, cukier, sól kuchenna i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól kuchenną można śledzić to danie główne z Chocolate Chip Banana Bread Plus Sweet Banana Roundup jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Smażony Arctic Char z ogórkowym smakiem, Arctic Char z ogórkiem-feta Relish i Jalapeño-kozim serem, oraz Arctic Char On A Bed Of Kale.

Instrukcje

1
Osusz rybę, a następnie przenieś, skórą do góry, na duży arkusz folii. Wymieszaj cukier, sól i pieprz, a następnie natrzyj 3 łyżki mieszanki na skórę ryby. Odwrócić rybę i grubo zalać pozostałą mieszaniną cukru, a następnie zapakować koperek na wierzch.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
CukierCukier
KoperKoper
RybyRyby
SólSól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Owinąć ryby szczelnie w 2 lub 3 warstwy folii (aby zapobiec wyciekom; mieszanina soli upłynni się, gdy ryby leczą) i przenieść do dużej płytkiej patelni do pieczenia. Umieść kolejną patelnię do pieczenia lub deskę do krojenia na rybie i odchudzaj 3 lub 4 pełnymi puszkami (łącznie około 3 lb).
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Pozostawić rybę do utwardzenia, schłodzić, obracając owinięty filet mniej więcej co 12 godzin, a następnie wymieniając masę, łącznie przez 36 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
1
Obrać ogórki, upewniając się, aby usunąć wszystkie zielone (dla wyraźniejszego galaretki), a następnie o połowę wzdłuż i rdzenia. Grubo posiekać ogórki i przecier w maszynce do gotowania, aż będzie gładki, a następnie odsączyć na dużym sitku o drobnych oczkach ustawionym nad miską, naciskając mocno na ciała stałe, aby wyjąć 2 szklanki płynu. Wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
EkstraktEkstrakt
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
SitoSito
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
W małym rondlu wymieszać sól i 1/2 szklanki płynu ogórkowego i posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
żelatynażelatyna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odstawić na 1 minutę, aby zmięknąć, następnie podgrzać na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści, około 2 minut. Chłodną mieszaninę do temperatury pokojowej, a następnie wymieszać do pozostałej 1 1/2 szklanki płynu ogórkowego wraz z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
żelatynażelatyna
OcetOcet
4
Wlać mieszaninę do 8-calowego kwadratowego szklanego naczynia do pieczenia i posypać liśćmi koperku, delikatnie naciskając, aby zanurzyć. Chłód, pod przykryciem, aż do Ustawienia, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
1
Rozpakuj gravlaki, wyrzucając płyn i delikatnie zeskrobuj koperek.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoperKoper
2
Przenieść gravlaks, skórą w dół, do deski do krojenia. Trzymając bardzo ostry, długi, cienki nóż pod kątem 30 stopni, pociąć gravlaks w poprzek ziarna na bardzo cienkie plasterki, uważając, aby nie przeciąć skóry. Wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
3
Galaretkę pokroić na 6 kawałków i podzielić na 6 talerzy metalową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
4
Podawać z kilkoma plastrami gravlaks.
1
* Utwardzony gravlaks można osuszyć, zeskrobać i zapakować w czystą plastikową folię, a następnie schłodzić do 5 dni.* Galaretkę można schłodzić do 4 dni
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn