Arbuzowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj arbuzu. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 114 kalorii. Ten przepis służy 16. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka arbuza, sok z cytryny, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
Pokrój miąższ arbuza na 2-calowe kawałki i wyrzuć skórkę. Przecier jedną czwartą arbuza w blenderze z 1 łyżką cukru, 1 łyżeczką soku z cytryny, 4 szklankami lodu i szczyptą soli. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do dużej miski, odrzucając ciała stałe. Zrób jeszcze 3 partie.
W razie potrzeby dodać cukier do smaku i podawać na lodzie.
Arbuzówkę można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Napój zostanie oddzielony; ponownie wymieszać przed podaniem.