Arancini Szpinakowe
Szpinak Arancini może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 94 kalorie. Ten przepis służy 24. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka wody, ser mozzarella, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 61 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 18%. Spróbuj Arancini, Arancini, oraz Dnia: Szafran Arancini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia cookie arkusz z gotowania pergamin papieru. W rondlu 3-ćwiartkowym rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować około 1 minuty, często mieszając.
Dodać czosnek; gotować i mieszać 5 protokół. Zmniejszyć ciepło do średniego. Wymieszać ryż z winem; gotować od 5 do 10 minut, często mieszając, aż płyn się wchłonie.
Dodać 1 szklankę bulionu; gotować około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż bulion zostanie wchłonięty.
Dodaj pozostałą 1 szklankę bulionu; gotuj około 10 minut, mieszając od czasu do czasu, aż bulion się wchłonie.
Doprawić pieprzem. Wymieszać ze szpinakiem, masłem i serem Parmigiano-Reggiano.
Rozłóż na arkuszu ciasteczek. Przykryć folią; przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę 30 minut lub do firmy. (
Mieszaninę można przechowywać w lodówce przez noc.)
Na arkuszu ciastek kształtuj mieszankę ryżu w prostokąt o wymiarach 12x8 cali.
Pokrój w 6 rzędów po 4 rzędy, aby uzyskać 24 kwadraty.
Umieść 1 kostkę sera mozzarella na środku każdego kwadratu; kształtuj ryż wokół kostek sera, aby zrobić kulki.
Mąkę i bułkę tartą umieścić w osobnych miseczkach. W innej misce ubij jajko i wodę do wymieszania. Każdą kulkę obłożyć mąką, następnie zanurzyć w mieszaninie jajecznej i obłożyć bułką tartą.
Umieść powlekane kulki na nieoczyszczonym arkuszu ciastek; przechowywać w lodówce 30 minut.
Talerz liniowy lub płytka patelnia z ręcznikami papierowymi. W 4-quart holenderski piekarnik, ogrzać około 2 cale oleju roślinnego do 350 stopni F. smażyć 8 kulki na raz 3 do 4 minut, obracając raz, aż złoty kolor. Łyżką szczelinową Usuń kulki z holenderskiego piekarnika na wyłożony ręcznikiem talerz, aby osuszyć.