Arancini nadziewane Prosciutto i Provolone
Prosciutto-i Provolone nadziewane Arancini może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 500 kalorii. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś prosciutto, w wieku provolone, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Focaccia nadziewana Prosciutto i Provolone, Prosciutto Provolone Panini, oraz Zapiekanka kasza z pieczarkami, Prosciutto i Provolone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 3 składniki w dużej misce; dobrze wymieszać. Naciśnij 2 łyżki mieszanki ryżu wokół 1 kostki sera, aby utworzyć małą kulkę. Powtórz z pozostałym risotto i serem.
Mąkę umieścić w płytkiej misce; miejsce bułki tartej w drugiej płytkiej misce. Ubij jajko z 2 łyżkami wody w trzeciej misce. Kulki ryżowe pogłębiać w mące, zanurzyć w mieszaninie jaj i zwinąć w bułce tartej do pokrycia.
Umieścić na tacy, przykryć luźno folią i schłodzić co najmniej 30 minut lub do 24 godzin.
Wlać olej do głębokości 3 cali w głębokim rondlu; podgrzać do 35
Smaż kulki ryżowe, partiami, 4 do 5 minut lub do złotego koloru.
Wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć na ręcznikach papierowych.