Arancini
Arancini może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sera fontina, bułka tarta, sól koszerna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis od Foodnetwork ma 18 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Arancini, Arancini di Riso, oraz Dnia: Szafran Arancini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion i 1/4 łyżeczki soli do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z ryżem, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu do miękkości, o 20 protokół.
Rozłóż na pergaminowej blasze do pieczenia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Połączyć orzeszki piniowe, mozzarella, fontina i pietruszka w misce; odstawić.
Jajka ubić w dużej misce, następnie wymieszać ze schłodzonym ryżem, parmezanem i 2/3 szklanki bułki tartej. Uformuj mieszaninę w szesnaście kulek 1 1/2 cala.
Pozostałą bułkę tartą umieścić w płytkiej misce. Naciśnij palec w środku każdej kulki ryżu, włóż 2 łyżeczki mieszanki mozzarelli, a następnie szczypta ryż wokół nadzienia, aby zamknąć.
Rozwałkuj kulki w bułce tartej i umieść na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia. Luźno przykryć i przechowywać w lodówce, co najmniej 1 godzinę lub przez noc. (Jeśli chłodzi się przez noc, przed smażeniem zwijamy więcej bułki tartej.)
Podgrzać 1/2 cala oleju roślinnego w dużym rondlu na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia rejestruje 350 stopni F. praca partiami, smażyć kulki ryżu, obracając, aż złoty kolor brązowy ze wszystkich stron, o 4 protokół.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych; doprawić solą.