Apricot pâte de Fruit
Apricot pâte de Fruit może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 60 i kosztuje 7 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 12 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz pod ręką wodę, konfitury morelowe, sproszkowaną żelatynę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 12%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Pasztet Z Moreli I Wanilii De Fruit, Truskawka Pàte de Fruit, oraz Grejpfrut pâte de Fruit Candy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko posmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 8 na 8 cali. Ułóż naczynie arkuszem papieru woskowego, który rozciąga się 4 cale poza obręcz.
Przecedzić syrop morelowy z puszki do rondla; morele zarezerwować.
Dodać suszone morele do rondla i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż morele będą miękkie, a większość płynu odparuje, 7 minut.
Przenieść zawartość rondla do robota kuchennego.
Dodaj zarezerwowane morele w puszkach, konfitury morelowe i 1/2 szklanki cukru. Proces do gładkiej.
Przełożyć puree z moreli do rondla i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż zgęstnieje i nadmiar płynu odparuje, około 8 minut.
W misce posyp żelatynę wodą w równej warstwie.
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, a następnie podgrzać wodą przez 20 sekund, aby całkowicie rozpuścić żelatynę. Żelatynę wymieszać z puree morelowym. Zeskrobać mieszaninę do przygotowanego naczynia i wygładzić powierzchnię.
Ostudzić do temperatury pokojowej, następnie przykryć folią i schłodzić na noc.
Tuż przed podaniem rozpakuj owoc pte de moreli na powierzchnię roboczą. Odkleić i wyrzucić papier woskowy. Za pomocą ostrego noża pokrój pte na 1-calowe kwadraty lub Trójkąty.
Rozłóż około 1/2 szklanki cukru w płytkiej misce.
Kawałki zwijamy w cukrze, aby pokryć. Ułóż na talerzu i podawaj.