Apple Sweet Potato Side
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Apple Sweet Potato Side. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 166 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką wodę, brązowy cukier, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dziękczynienie przystawka: boczek i szczypiorek słodkie ziemniaki herbatniki, Słodkie Ziemniaki Szarlotka, oraz Apple Sweet Potato Bake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść słodkie ziemniaki w dużym rondlu lub holenderskim piekarniku i zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować przez 30-45 minut lub do miękkości.
Drenaż. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, obrać i pokroić ziemniaki.
Jabłka umieścić w dużym rondlu i przykryć wodą. Przykryć i gotować na średnim ogniu przez 7-8 minut lub do chrupkiego przetargu; odcedzić.
Jabłka i słodkie ziemniaki ułożyć na wysmarowanej 2-1/2-qt. naczynie do pieczenia.
W małym rondlu połącz koncentrat soku jabłkowego, 1-1 / 2 szklanki wody, cukrów i soli.
Połączyć skrobię kukurydzianą z pozostałą wodą, aż będzie gładka; stopniowo mieszać do mieszanki koncentratu soku jabłkowego. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub aż zgęstnieje i bąbelkami.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem, aż się rozpuści.
Wlać mieszaninę ziemniaków.
Piec, odsłonięty, w temperaturze 325° przez 30-35 minut lub do ogrzania.