Antonia ' s Pasta Alle Melenzana (pasta z bakłażana)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Pastan Alle Melenzana Antonia (makaron z bakłażanem). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 1045 kalorii. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 186 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz vidalian cebuli, bakłażany, ząbki czosnku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 57 minut. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Pastan alle Erbe, Pastan alle Vongole, oraz Makaron po sycylijsku z bakłażanem, pomidorami i ricottą Salata (Pastan Alla Norma) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać 1/2 szklanki oleju i masła w dużej patelni saute na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i bakłażana i gotować delikatnie na średnim ogniu przez 10 do 15 protokół, często mieszając, aż do miękkości. Może być konieczne dodanie więcej oleju, ponieważ bakłażan szybko wchłania olej. Pod koniec czasu gotowania dodać całe ząbki czosnku i połowę liści bazylii.
W międzyczasie zagotuj duży garnek z osoloną wodą i blanszuj pomidory przez 4 do 5 minut, aż skóra się rozpadnie i pomidory zmiękną.
Pomidory wyjąć łyżką szczelinową i umieścić je w durszlaku z siatki ustawionym na dużej misce. Zaparkuj płyn do gotowania.
Kiedy są na tyle chłodne, aby je obsłużyć, rdzeń pomidory i obrać ze skóry. Używając czystych rąk, zgniataj pomidory, przepychając miąższ przez sito do miski pod spodem. Na początku będziesz miał wodnisty płyn.
Dodaj płyn pomidorowy do bakłażana, a następnie kontynuuj przesuwanie miąższu pomidorowego przez sito, aż zostaną tylko nasiona i twarde kawałki miąższu. Na koniec dodaj resztę pulpy płynu do bakłażanów i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodać cukier i nadal gotować przez 10 więcej minut, aż zgęstnieje.
W międzyczasie doprowadzić zarezerwowany płyn do gotowania z powrotem do wrzenia, dodać dodatkową sól i gotować fettuccine zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Aby służyć, łyżką jedną trzecią bakłażana do miski i odstawić. Wrzucić makaron na patelni saute z pozostałym bakłażanem i dodać zapakowaną mozzarellę.
Umieść mieszaninę w dużej misce i top z zarezerwowanym bakłażanem, świeżą mozzarellą i parmezanem.
Udekoruj pozostałymi liśćmi bazylii i podawaj na gorąco.