Anisette Glazed Bittersweet Chocolate tarta: Torta di Cioccolata Amara con Glasse di Anice

Anisette Glazed Bittersweet Chocolate tarta: Torta di Cioccolata Amara con Glasse di Anice
Anisette Glazed Bittersweet Chocolate tarta: Torta di Cioccolatan Amara con Glasse di Anice wymaga mniej więcej 2 godziny i 5 minut od początku do końca. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 13% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 670 kalorii. Ten przepis służy 8. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką mleko, cukier cukierniczy, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na nie tak spektakularny wynik spoonacular 29%. Spróbuj Torta di cioccolata, Bittersweet-Tarta Czekoladowa, oraz Słodko-Gorzka Tarta Czekoladowa podobnych receptur.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym 2 lub 3 razy pulsuj mąkę, sól, cukier cukierniczy i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodać masło i pulse aż przypomina grubej okruchy. Gdy maszyna działa, wlej wino do wszystkich na raz i przetworz 4 do 5 sekund. Obróć mieszaninę na arkusz plastikowej folii, delikatnie wciskając ją w jedną kulkę. Owinąć szczelnie i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
3
Ciasto rozwałkować pomiędzy 2 arkuszami plastiku do grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Masłem dno i boki 10-calowej patelni tartej i wyrównać patelnię z ciastem. Dobrze schłodzić i piec w piekarniku 12 minut. Odstawić do ostygnięcia. Zmniejszyć ciepło do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
W rondlu na średnim ogniu, doprowadzić śmietanę na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
7
Zdejmij z płomienia, dodaj czekoladę i wymieszaj do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
8
Pozostaw mieszaninę do ostygnięcia przez 20 minut.
9
Za pomocą trzepaczki ubić kakao i jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
10
Dodać anyżki i 1 łyżkę likieru, ubijając ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(z Kartonu)(z Kartonu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
11
Wlać mieszaninę do tartej skorupy i piec w temperaturze 375 stopni F przez 15 minut, aż czekolada utworzy błyszczącą skórę i będzie lekko jędrna, ale nie osadzona na środku. Ostudzić przez 15 minut, a następnie wyjąć tartę z patelni do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Cukier cukierniczy ubić z mlekiem i pozostałymi 2 łyżeczkami likieru na cienką i nalewaną konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
(z Kartonu)(z Kartonu)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
13
W razie potrzeby dodaj kilka kropli mleka, aby glazura nie stała się zbyt gęsta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
14
Skrop schłodzoną tartę szkliwem w zygzakowaty wzór i pozwól szkliwu stwardnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
15
Podawać z likierem anyżowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
(z Kartonu)(z Kartonu)
Cytryna, Skórka świeżo StartaCytryna, Skórka świeżo Starta
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn