Angel Food Flag Cake
Angel Food Flag Cake może być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 16 i kosztuje 78 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, jagody, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Angel Food Cake, Angel Food Jam Cake, oraz Angel Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przesuń stojak piekarnika do pozycji środkowej.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Beat ciasto mix i 1 1/4 szklanki zimnej wody w bardzo dużej szklanej lub metalowej misce z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 30 sekund; beat na średniej prędkości 1 minutę.
Wlać do 2 ungreased Bochenek Patelnie, 9x5x3 cale, lub 3 ungreased Bochenek Patelnie, 8 1/2x4 1/2x2 1/2 cala.
Piec 9-calowe patelnie 35 do 45 minut, 8 1/2-calowe patelnie 28 do 38 minut, lub do góry jest ciemny złoty brąz i pęknięcia czują się bardzo suche i nie lepkie. Nie lekceważ. Natychmiast obróć każdą patelnię na bok na żaroodpornej powierzchni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Uruchom nóż wokół krawędzi; usuń z patelni.
Ułóż każdą tę samą patelnię z plastikową folią, umożliwiając owinięcie na krawędzie.
W malinach, cukrze i dżemie umieścić maliny, cukier i dżem w maszynce kuchennej; przykryć i przetworzyć, używając 3 szybkich ruchów włączania i wyłączania, aż do grubo posiekanego.
Każdy Bochenek pokroić poziomo na 4 plastry, za pomocą ząbkowanego lub elektrycznego noża.
Na dnie każdej patelni umieścić po 1 plaster; na każdej z nich rozprowadzić po 3 łyżki mieszanki malin. Top z innym kawałek ciasta. Powtórzyć z pozostałą mieszaniną malin i plastrami ciasta. Przykryć folią i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny do schłodzenia.
Aby łatwo usunąć bochenki z patelni, umieść talerz do góry nogami na patelni; Odwróć patelnię do góry nogami na talerz.
Zdejmij patelnię i folię.
Każdy Bochenek pokroić w poprzek na 8 plastrów, za pomocą noża ząbkowanego lub elektrycznego.
Podawać z bitą polewą i jagodami.