Anatolijski gulasz z portulaki, jagnięciny i soczewicy

Anatolijski gulasz z portulaki, jagnięciny i soczewicy
Anatolian Portulaka, Jagnięcina i soczewica gulasz jest bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz Gruboziarnisty bulgur, miętę, pastę pomidorową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Obfity gulasz z jagnięciny i soczewicy, Curry gulasz z jagnięciny i soczewicy, oraz Obfity gulasz z jagnięciny i soczewicy.

Instrukcje

1
Wypłukać groszek i ciecierzycę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
2
Wlać je do oddzielnych średnich rondli i przykryć kilkoma centymetrami wody. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu do miękkości, o 20 minut dla black - Eyed peas I 1 godzina dla ciecierzycy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
3
Odcedzić black - Eyed peas i wyrzucić płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
4
Ciecierzycę odcedzić; rezerwa 1/3 szklanki płynu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
5
Tymczasem, w średnim rondlu, połączyć soczewicę z 4 szklanki wody, przykryć częściowo i gotować na umiarkowanym ogniu do miękkości, o 40 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
6
Odcedzić; rezerwa 2 szklanki płynu do gotowania.
7
W dużej, emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Dodać jagnięcinę i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 5 protokół. Mieszać w cebuli, przykryć i gotować, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
9
Dodać pastę pomidorową, pastę z czerwonej papryki i 1/2 szklanki wody i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć i gotować, mieszając raz lub dwa razy, aż mieszanina zacznie karmelizować, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GochujangGochujang
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
10
Dodaj portulaka, bulgur i zastrzeżone ciecierzycy i soczewicy gotowania płynów do zapiekanki. Przykryć i gotować przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Portulaka PospolitaPortulaka Pospolita
BulgurBulgur
SoczewicaSoczewica
11
Dodać ciecierzycę, black-Eyed peas, soczewica, czosnek i tyle wody, aby ledwo pokrycie. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
SoczewicaSoczewica
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
12
Zdjąć z ognia, wymieszać z sokiem z cytryny i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
13
Na małej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
14
Dodać miętę, Turecki pieprz czerwony płatki i 1/4 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu. Gdy olej zacznie skwierczeć, zamieszaj go i polej gulaszem. Wymieszać raz i odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
MiętaMięta
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
15
Podawać gulasz w temperaturze pokojowej lub pozostawić do ostygnięcia, a następnie przechowywać w lodówce i podawać schłodzone następnego dnia. Podaj szalotki i cytrynę przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn