Ananas-Dulce de Leche Torta
Jeśli $1.49 za porcję spada twój budżet, ananas-Dulce de Leche Torta może być super Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 605 kalorii, 5G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Jeśli masz cukier, skrobię kukurydzianą, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dulce de Leche-lody ananasowe, Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), oraz Suflet śniadaniowy z limonką, ananasem i Mascarpone z Dulce de Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ananasa w robocie kuchennym i pulsuj, aż stanie się gęstym puree.
Przenieść ananasa do dużego garnka.
Skrobię kukurydzianą i wodę ubić w małej misce i wymieszać z ananasem. Wymieszać z cukrem i solą i doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty i dżem jak, 45 do 60 minut. Od ognia, wymieszać z masłem. Całkowicie schłodzić, 30 do 45 minut.
Lekko kurz czysty, suchy licznik i wałek do ciasta z mąką.
Rozwałkuj jeden rozmrożony arkusz ciasta francuskiego na prostokąt o wymiarach 20 na 14 cali (patrz UWAGI powyżej).
Przeciąć na pół w poprzek i przenieść do przygotowanych blach do pieczenia. Nakłuć ciasto widelcem i piec do złotego koloru, naprzemiennie arkusze w połowie pieczenia, 15 do 20 minut.
Przenieść do regałów chłodzących. Gdy arkusze są chłodne, przenieś arkusze ciasta bezpośrednio do regałów chłodzących, rozwałkuj drugi arkusz rozmrożonego ciasta francuskiego i powtórz procedurę pieczenia. Ostudzić ciasto całkowicie, około 20 minut.
Przenieś jeden pieczony i schłodzony arkusz ciasta francuskiego na duży talerz lub odwróconą blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem.
Połowę dżemu ananasowego rozłóż na blasze ciasta francuskiego. Wierzch z drugim arkuszem ciasta francuskiego.
Rozprowadzić 3/4 szklanki dulce de leche na cieście (patrz UWAGI powyżej). Powtórz z pozostałymi arkuszami ciasta francuskiego, dżemem ananasowym i dulce de leche. Kurz cukiernika na wierzch.
Pokroić na kawałki ostrym nożem i podawać.