Alzacka tarta z ziemniakami i boczkiem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 65 kalorii. Ten przepis służy 24 i kosztuje 15 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cebuli, ciasta chlebowego, crème fraèche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Alzacka tarta z boczkiem i cebulą (Tarte Flambée), Alzacka Tarta Z Rabarbarem, oraz Tarta Serowa Alzacka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym, ciężka patelnia, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż lekko rumiane na brzegach, o 3 protokół; odcedzić.
Dodaj cebulę na patelni i gotować na umiarkowanym ogniu, aż lekko rumiane, o 2 protokół.
Dodaj ziemniaki i gotuj, mieszając, przez 3 minuty; dodaj trochę wody do patelni, jeśli ziemniak zacznie się przyklejać. Wymieszać z octem, szczypiorkiem i szałwią i doprawić solą i pieprzem; zdjąć z ognia.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 10 na 13 cali.
Przełożyć na lekko posypaną mąką blachę do pieczenia, rozciągając ją z powrotem do prostokąta.
Wymieszać crme frache i gałkę muszkatołową do mieszaniny ziemniaków i rozłożyć go na cieście, pozostawiając 1/2-cala granicy wokół. Boczek rozsypać na wierzchu.
Piec tartę przez 12 minut, lub aż krawędzie są rumiane.
Pokroić w kwadraty i podawać na gorąco.