Aloo Paratha (Indyjski Chleb Ziemniaczany)

Aloo Paratha (Indyjski Chleb Ziemniaczany)
Przepis Aloo Paratha (Indyjski chleb ziemniaczany) może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 397 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Mieszanka ghee, liście kolendry, ziemniaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 151 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to aloo paratha, jak zrobić aloo paratha / pendżabski aloo paratha, pendżabski Aloo paratha | dhaba style aloo paratha, oraz Ziemniak / Aloo Paratha.

Instrukcje

1
Wymieszać mąkę, wodę i sól razem w dużej misce i wymieszać, aż ciasto powstanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Rozprowadzić olej na powierzchni ugniatającej. Wyrobić ciasto przez kilka minut, aż będzie gładkie i giętkie. Ciasto odstawić na bok i przykryć wilgotną ściereczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Pozwól mu odpocząć przez co najmniej dziesięć minut i do 1 1 godziny.
4
W międzyczasie wymieszać gotowane i puree ziemniaczane z pastą imbirowo-czosnkową, kminkiem, chili w proszku, mango w proszku, liśćmi kolendry i chilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
AmchoorAmchoor
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
5
Ciasto podzielić na 6 równych kulek. Podzielić mieszaninę ziemniaków na 6 równych kulek. Kulki ziemniaczane powinny być około 1 1/2 razy większe niż kulki ciasta. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na koła o średnicy 3 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
6
Umieść kulki ziemniaczane na środku. Uszczelnij, ciągnąc krawędzie walcowanego ciasta razem, aby uzyskać kulkę. Przejdź do wszystkich sześciu kulek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
7
Odstawić na 4 minuty.
8
Tocz każdą piłkę w szerokie, płaskie koło o średnicy około 10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Ciepła 1 łyżeczka ghee w dużej patelni na średnim ogniu, aż migotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
10
Dodaj 1 dysk ciasta i gotować, aż pęcherze i rumiane na dolnej stronie, o 2 protokół. Flip i nadal gotować, aż druga strona jest rumiane, o 2 minuty dłużej, obniżenie ciepła, jeśli chleb zaczyna się palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
11
Przełożyć na duży talerz i posmarować 1 łyżeczką masła. Powtórz z pozostałymi parathami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
12
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia12
Magazyn