Aloo Paratha (Indyjski Chleb Ziemniaczany)
Przepis Aloo Paratha (Indyjski chleb ziemniaczany) może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 397 kalorii, 9g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Mieszanka ghee, liście kolendry, ziemniaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 151 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to aloo paratha, jak zrobić aloo paratha / pendżabski aloo paratha, pendżabski Aloo paratha | dhaba style aloo paratha, oraz Ziemniak / Aloo Paratha.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, wodę i sól razem w dużej misce i wymieszać, aż ciasto powstanie.
Rozprowadzić olej na powierzchni ugniatającej. Wyrobić ciasto przez kilka minut, aż będzie gładkie i giętkie. Ciasto odstawić na bok i przykryć wilgotną ściereczką.
Pozwól mu odpocząć przez co najmniej dziesięć minut i do 1 1 godziny.
W międzyczasie wymieszać gotowane i puree ziemniaczane z pastą imbirowo-czosnkową, kminkiem, chili w proszku, mango w proszku, liśćmi kolendry i chilli.
Ciasto podzielić na 6 równych kulek. Podzielić mieszaninę ziemniaków na 6 równych kulek. Kulki ziemniaczane powinny być około 1 1/2 razy większe niż kulki ciasta. Za pomocą wałka do ciasta rozwałkuj ciasto na koła o średnicy 3 cali.
Umieść kulki ziemniaczane na środku. Uszczelnij, ciągnąc krawędzie walcowanego ciasta razem, aby uzyskać kulkę. Przejdź do wszystkich sześciu kulek.
Tocz każdą piłkę w szerokie, płaskie koło o średnicy około 10 cali.
Ciepła 1 łyżeczka ghee w dużej patelni na średnim ogniu, aż migotanie.
Dodaj 1 dysk ciasta i gotować, aż pęcherze i rumiane na dolnej stronie, o 2 protokół. Flip i nadal gotować, aż druga strona jest rumiane, o 2 minuty dłużej, obniżenie ciepła, jeśli chleb zaczyna się palić.
Przełożyć na duży talerz i posmarować 1 łyżeczką masła. Powtórz z pozostałymi parathami.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.