Alfredo Blue

Alfredo Blue
Alfredo Blue wymaga mniej więcej 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 496 kalorii. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 45 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól i pieprz, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Buffalo Chicken & Blue Cheese Fettuccine Alfredo, Zdrowy Pieczony kurczak Cordon Blue z kalafiorem Alfredo, oraz Czarny i niebieski kurczak-łączy w sobie zarówno czarne oliwki, jak i ser pleśniowy wraz z pierś bez kości bez skóry.

Instrukcje

1
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Makaron gotować we wrzącej wodzie przez 8 do 10 minut, lub aż al dente; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Rozgrzać oliwę z oliwek na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podsmaż czosnek na oliwie z oliwek na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
4
Usuń czosnek i rezerwy oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
W średnim rondlu na średnim ogniu połączyć ser pleśniowy, parmezan i śmietanę. Mieszaj, aż sery się stopią. Wymieszać olej z patelni czosnkowej. Doprawić włoską przyprawą, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
ParmezanParmezan
Ser PleśniowySer Pleśniowy
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
KremKrem
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
6
Wrzucić sos z gorącym makaronem i odstawić 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn