Aleppo-pieprzowo-miętowy Kurczak pieczony
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 27 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz płatki pieprzu aleppo, masło, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Aleppo-pieprzowo-miętowy Kurczak pieczony, Wieprzowina pieczona w papryce Aleppo z szalotką Vinaigrette, oraz Wieprzowina pieczona w papryce Aleppo z szalotką Vinaigrette.
Instrukcje
W średniej misce wrzucić cebulę, oliwę z oliwek i 2 łyżeczki mięty. Doprawić solą i czarnym pieprzem.
W małej miseczce rozgnieść masło z czosnkiem, szalotki, pieprzem, skórką cytrynową i pozostałym 1 1/2 łyżki mięty; doprawić solą. Przyprawione masło rozetrzeć równomiernie pod skórką kurczaka. Związać nogi sznurkiem kuchennym i ułożyć kurczaka na średniej patelni do pieczenia.
Kurczaka przyprawiamy solą i czarnym pieprzem i pieczemy przez 20 minut.
Dodaj cebulę do patelni, zmniejsz piekarnik do 375 i piecz przez 20 minut dłużej. Wycisnąć kliny cytryny na kurczaka i dodać do patelni. Piecz przez 35 minut dłużej, fastryguj, aż termometr natychmiastowy włożony w udo zarejestruje 16
Przenieść kurczaka na powierzchnię.
Odstawić patelnię z cebulą i cytryną do piekarnika; piec przez 10 minut.
Usuń Sznurek i wyrzeźb kurczaka.
Podawać z cebulą, cytryną i sokami z patelni.