Aksamitny Kurczak z pieczarkami, szpinakiem i sosem imbirowo-cytrynowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj aksamitnego kurczaka z pieczarkami, szpinakiem i sosem imbirowo-cytrynowym. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.4 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 196 kalorii, 23G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 18 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, białko jaja, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć białko jaj można śledzić to danie główne z Tort czarno-biały jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Smażony aksamitny Kurczak z groszkiem i sosem cytrynowo-imbirowym, Kurczak i czarne grzyby duszone w sosie sojowo-imbirowym, oraz Kurczak z pieczarkami w sosie cytrynowym.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 6 składników w małej misce na sos.
Wymieszaj białko jaja, zimną wodę i skrobię kukurydzianą w średniej misce; wymieszaj z kurczakiem.
Niech sos i kurczak stać 15 minut.
Ciepła wok lub duża patelnia nonstick na średnim ogniu 1 minutę.
Dodać olej i przechylić, aby pokryć.
Dodać kurczaka; stir-fry 2 protokół.
Dodać grzyby, paprykę i czosnek; smażyć, aż grzyby będą rumiane na brzegach, o 3 protokół.
Dodać sos; gotować, aż sos zmniejszy się do glazury, o 1 1/2 protokół.
Wymieszać ze szpinakiem i wrzucić 1 minutę.
W porcji: kalorie, 262; tłuszcz całkowity, 9 g; Tłuszcz nasycony, 2 g; cholesterol, 34 mg