Aioli z Lowcountry
Lowcountry Aioli może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji dodatków. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto-owo-wegetariański i cały przepis na 30 porcji jest dla 3 osób i kosztuje 1,51 USD za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 117 g tłuszczu i łącznie 1109 kalorii . Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup paprykę, cebulę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 35 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal można to naprawić). Podobne przepisy to: Krabowe burgery z aioli bazyliowym , Grillowane burgery z mielonego mięsa z bardzo ostrym serem cheddar i aioli z czosnkiem cytrynowym oraz Wołowina Kobe z aioli estragonowym i karmelizowaną cebulą .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Wrzuć cebulę, pomidory, paprykę i chili z olejem do płytkiej (2,5 cm) formy do pieczenia i ułóż warzywa, przeciętą stroną do dołu, w 1 warstwie. Piecz, obracając cebulę raz lub dwa razy, aż warzywa będą zwęglone i miękkie, około 20 do 25 minut.
Usuń skórki z pomidorów i papryki. Pokrój pomidory i odcedź na sicie, odrzucając soki. Drobno posiekaj cebulę i paprykę. Posiekaj chili.
Posiekaj czosnek i rozgnieć go na pastę z solą koszerną. W misce wymieszaj majonez, pastę czosnkową i czarny pieprz.
Dodaj chili, około 1/4 na raz, próbując dla uzyskania pożądanej ostrości. Wymieszaj z pomidorami, papryką, cebulą i octem.
Aioli można przygotować dzień wcześniej, schłodzić pod przykryciem.