20-minutowa tajska zupa z makaronem Curry z kurczakiem

20-minutowa tajska zupa z makaronem z czerwonym Curry z kurczakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 24g białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 903 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka połówek piersi z kurczaka, cukier, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajska Curry Rosół Z Makaronem, Tajska Zupa Z Makaronem Z Kurczaka Curry (Khao Soi), oraz KHAO SOI -15 MINUT TAJSKA ZUPA Z MAKARONEM KOKOSOWYM dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw duży garnek z osoloną wodą na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. W międzyczasie rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać pastę curry i gotować, naciskając ją na dno patelni drewnianą łyżką, aż pachnące i skwierczące, o 1 minutę.
Ubić w bulionie z kurczaka, sosie rybnym, cukrze i soku z limonki.
Dodać połówki piersi kurczaka.
Pozostawić mieszaninę przyjść na wolnym ogniu i gotować, aż kurczak jest gotowane przez, o 10 protokół.
Przenieść kurczaka do miski i, w rękawiczkach lub pracy pod zimną bieżącą wodą, rozerwać kurczaka w paski wielkości kęsa.
Makaron ugotować we wrzącej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Aby służyć, podziel makaron i kurczaka między cztery duże miski. Doprawić bulion do smaku sokiem z limonki, sosem rybnym, cukrem i solą według uznania, a następnie zalać kurczakiem i makaronem. Zioła i szalotki podzielić między miseczki i podawać natychmiast z dodatkowymi klinami limonki.