20-minutowa Pizza Fiorentina
20-minutowa Pizza Fiorentina wymaga około 20 minut od początku do końca. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.18 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 371 kalorii. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz prosciutto, middle eastern flatbreads, gruyère i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: 10-minutowe pizze Portobello, Pizza Z Kurczakiem Tikka: Kolejny 20-Minutowy Posiłek, oraz 20 minutowa wstążka z cukinii Pizza pita.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Umieść szpinak w durszlaku i zalej wrzącą wodą, aby zwiędł. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie wycisnąć nadmiar wody najlepiej jak potrafisz.
Pieczywo ułożyć na blasze do pieczenia. Ułożyć szpinak na wierzchu, pozostawiając miejsce w środku, a każdy doprawić gałką muszkatołową i odrobiną soli. Jajko rozbić na środek każdego płaskiego chleba, następnie rozsypać na ser i zmielić pieprz.
Piec w piekarniku przez 10 min.
Dodać rozdartą prosciutto tuż przed podaniem.
Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz
Sangiovese, Barbera Wine i Shiraz to moje najlepsze propozycje na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione]()
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.