1770 Domowy Klopsik

1770 Domowy klopsik może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 59G tłuszczu, oraz w sumie 782 kalorie. Na 2,61 zł / porcja, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól koszerną, seler drobno pokrojony w kostkę, mieloną wieprzowinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ina Garten ' S 1770 Domowy klopsik z sosem czosnkowym, Menlo Park ' s New Leaf Meatloaf-można zrobić restauracja degustacja klopsików w domu, nie jest tajemnicą, jak zrobić klopsiki, oraz Momma Joe ' s Meatloaf-klopsiki jak mama dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym (12-calowy) saute patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i seler i gotować przez 5 do 7 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest półprzezroczyste, ale nie rumiane. Odstawić do ostygnięcia.
W dużej misce umieścić wołowinę, cielęcinę, wieprzowinę, natkę pietruszki, tymianek, szczypiorek, jajka, mleko, sól i pieprz.
Umieść panko w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze i przetwarzaj, aż panko zostanie drobno zmielone.
Dodać mieszaninę cebuli i panko do mieszaniny mięsa. Czystymi rękami delikatnie wrzuć mieszaninę razem, upewniając się, że jest połączona, ale nie zagęszczona.
Umieść kawałek papieru pergaminowego na blasze. Poklep mięso w płaski prostokąt, a następnie wciśnij boki, aż utworzy cylinder na środku patelni (zapewni to brak kieszeni powietrznych).
Piec przez 40 do 50 minut, aż termometr w środku czyta 155 stopni F do 160 stopni F.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić na 10 minut. Pokroić i podawać na gorąco z sosem czosnkowym.
Połączyć olej i czosnek w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut, aż lekko rumiane. Uważaj, aby nie spalić czosnek lub będzie gorzki.
Czosnek wyjąć z oleju i odstawić. (Zachowuję oliwę na winegret.)
W średnim rondlu wymieszać bulion z kurczaka, masło i ugotowany czosnek i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować w pełnym wrzeniu przez 35 do 40 minut, aż lekko zgęstnieje. Czosnek rozgnieść widelcem, ubić w 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu, posmarować przyprawami. Łyżka ciepłego sosu na klopsiki.