Żebra W Stylu Memphis
Żebra w stylu Memphis to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 104g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 1065 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 4,32 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz musztardę, mielony kminek, musztardę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Memphis-Style Drunken-Hog BBQ żeberka, Żeberka Wieprzowe W Stylu Memphis, oraz Żeberka Wieprzowe Z Grilla W Stylu Memphis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń cienką, papierową skórę z tyłu każdego stojaka żeber, ściągając ją palcami w prześcieradle, używając rogu ręcznika kuchennego, aby uzyskać pewny chwyt, lub szczypcami.
Połącz paprykę, czarny pieprz, brązowy cukier, sól, sól selera, cayenne, czosnek w proszku, sucha musztarda i kminek w małej misce i ubijać do wymieszania. Natrzyj dwie trzecie tej mieszaniny na żebra po obu stronach, a następnie przenieś żebra na patelnię do pieczenia. Przykryć i pozostawić do utwardzenia, w lodówce, przez 4 do 8 godzin.
Wymieszać ocet jabłkowy, musztardę i sól w misce i odstawić.
Ustaw grill do pośredniego grillowania i umieść dużą patelnię na środku.
Jeśli używasz grilla gazowego, umieść wszystkie zrębki w pudełku dla palaczy i rozgrzej grill do wysokiej; gdy pojawi się dym, zmniejsz ciepło do średniego.
Jeśli używasz grilla węglowego, rozgrzej go do podłoża.
Gdy gotowy do gotowania, Jeśli za pomocą grilla węglowego, wrzucić wióry drewna na węgle.
Wyszczotkować i posmarować ruszt grillowy. Ułóż żebra na gorącym ruszcie nad miską ociekową. Przykryć grill i smażyć żeberka przez 1 godzinę.
Gdy żeberka będą gotowane przez godzinę, odsłoń grill i posmaruj żeberka sosem z mopa (jeśli używasz). Ponownie przykryć grill i kontynuować gotowanie żeberek do miękkości i prawie gotowe, 1/4 do 1/2 godziny dłużej dla żeberek z tyłu dziecka,1/2 do 1 godziny dłużej dla żeberek. Żeberka są wykonywane, gdy mięso jest bardzo delikatne i skurczył się z powrotem z końców kości. Jeśli używasz grilla węglowego, musisz dodać 10 do 12 świeżych węgli z każdej strony po 1 godzinie. Piętnaście minut przed zakończeniem żeber, doprawić je pozostałym pocierać, posypując je.
Aby służyć, przeciąć Stojaki na pół lub, dla efektu zakopywania talerzy, po prostu pozostawić je w całości.
Fragment z grilla! Biblia 10-lecie wydania. © 1998, 2008 by Steven Raichlen. Robotnik