Żeberka duszone w sosie Ancho Chile
Krótkie żeberka duszone w sosie Coffee Ancho Chile mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 1426 kalorii, 51g białka, oraz 125 g tłuszczu na porcję. Na 5,34 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz chipotle chilesin adobo plus 2 łyżeczki sosu adobo, sól, wrzątek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kawę można śledzić to danie główne z Kawa Lody Kokosowe jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Duszone na kawie żeberka z Ancho Chile, Crockpot Coffee Ancho Chile Krótkie Żeberka, oraz Chile-Duszone Żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Namoczyć ancho chiles we wrzącej gorącej wodzie, aż zmiękną, o 20 protokół, a następnie odsączyć w durszlaku ustawić nad miską. Smak moczenie cieczy: będzie trochę gorzki, ale jeśli nieprzyjemnie tak, wyrzucić go; w przeciwnym razie, rezerwy do duszenia.
Przelej ancho chiles do blendera i przecier z cebulą, czosnkiem, Chipotle z sosem, syropem klonowym, sokiem z limonki i 1 łyżeczką soli.
Żeberka osuszyć i posypać pieprzem, a pozostałe 2 łyżeczki soli.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie brązowe żebra w 3 partiach, okazjonalnie obracając, o 5 minut na partię.
Przenieś jako rumiane na patelnię wystarczająco dużą, aby pomieścić żeberka w 1 warstwie.
Ostrożnie dodać Chile purée do tłuszczu pozostałego na patelni (należy zachować ostrożność, ponieważ będzie rozpryski i pary) i gotować na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, 5 protokół.
Dodać reserved chile moczenie płynu (lub 1 1/2 szklanki wody) i kawy i doprowadzić do wrzenia, a następnie zalać żeberka (płyn powinien pochodzić około połowy boku mięsa).
Przykryć patelnię szczelnie folią i dusić żebra w środku piekarnika, aż będzie bardzo miękka, 3 do 3 1/2 godziny. Odtłuścić tłuszcz z soków z patelni i podawać z żeberkami.
* Żeberka poprawiają smak, jeśli duszone 2 dni wcześniej. Schłodzić, odsłonić, następnie schłodzić, powierzchnię przykryć papierem pergaminowym lub papierem woskowym i patelnię przykryć folią.
Przed ponownym podgrzaniem Usuń zestalony tłuszcz.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Wołowe żeberka w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina rezerwowego Zdobywcy Złotego Medalu Albertiny Merlot Lorilai. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.