Świąteczna Sałatka Truskawkowo-Orzechowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj świątecznej sałatki truskawkowo-orzechowej. Ten przepis służy 15 i kosztuje 40 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 66 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz donice migdały, liście szpinaku, kremowy dressing z makiem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Świąteczna Sałatka Z Groszku, Świąteczna czerwona sałatka, oraz Świąteczna Sałatka Podrzucona.
Instrukcje
Gotować i mieszać orzechy i cukier w patelni nonstick na średnim ogniu 5 min. lub do momentu karmelizacji cukru, a orzechy równomiernie szkliwione.
Rozprowadzić na blasze natryskiwane sprayem do gotowania; ostudzić. Rozbij na małe kawałki.
Połącz szpinak, sałatę i jagody w dużej misce.
Skropić opatrunkiem tuż przed podaniem; wrzucić do płaszcza. Wierzch z orzechami.