Śmietana Lody Rumiankowe

Lody rumiankowe z kwaśną śmietaną mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Jeśli masz torebki z herbatą rumiankową, sól koszerną, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Truskawki Z Kremem Rumiankowym, oraz Ciasto Z Kremem Cytrynowo-Rumiankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać pół na pół do zagotowania w małym rondlu (jeśli używasz torebek z herbatą).
Dodaj torebki herbaty, usuń z ognia i niech strome 5 minut. Wycisnąć płyn z worków, wyrzucić je i pozostawić do ostygnięcia. W przypadku świeżego rumianku wystarczy wymieszać go w zimne pół na pół.
Wymieszać mieszankę rumianku, śmietanę, sól, skórkę z cytryny i cukier w misce, aż będzie gładka.
Zamrozić mieszaninę w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta do miękkiego zamrożenia, około 30 minut.
Przełożyć do metalowej miski, wymieszać, aby rozprowadzić skórkę z cytryny i zamrozić hermetycznie, aż będzie wystarczająco twardy, aby zgarnąć, co najmniej 4 godziny i tak długo, jak 1 tydzień.
* Rozwijaj swój własny lub wypróbuj Rynek rolny.