Łosoś Suszony Ouzo
Łosoś suszony Ouzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 199 kalorii, 22g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać ouzo, łosoś, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Łosoś Suszony Ouzo, Krewetki ouzo suszone solą, oraz Bourbon Cured Salmon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połóż łososia, wielkości skóry w dół, na dużym arkuszu folii w pojemniku wystarczająco dużym trzymaj łososia w jednej płaskiej warstwie (łosoś będzie wydzielał więcej płynu-upewnij się, że naczynie, którego używasz, ma boki wystarczająco wysokie, aby zawierały wszelkie krople: obramowaną blachę do pieczenia, patelnię do pieczenia, duży pojemnik na naczynia itp.).
Pozostałe składniki wymieszać i natrzeć na miąższ. Owinąć plastik wokół filetu szczelnie, starając się utrzymać płyn w plastiku. Przykryj rybę blachą, talerzem lub innym płaskim elementem (chcesz obciążyć filet w dół, więc upewnij się, że jest całkowicie przykryty. Waga w dół arkusza z ciężkim elementem (puszka, worek mąki, Patelnia żeliwna itp.) .
Umieścić łososia w lodówce na jeden do trzech dni (smak staje się silniejszy, im dłużej leczy).
Rozwiń łososia i osusz go. Używając bardzo ostrego noża, pokrój bardzo cienkie plastry na filet.
Udekoruj cytrusami (użyłam kumkwatu i liści koperku).
Podawać z marchewką tzatziki.
Wszystkie składniki wymieszać. Sól dostosuj do smaku. Jeśli potrzebujesz więcej cierpkości, dodaj trochę więcej cytryny. Jak tzatziki siedzi, smak czosnku będzie bardziej wyraźny. Aby uzyskać najlepsze wyniki, spraw, aby był to dzień, w którym zamierzasz mu służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.