Łosoś duszony w piecu w cytrynowo-estragonowym Crème Fraîche

Łosoś duszony w piecu w cytrynowo-estragonowym Crème Fraîche
Łosoś duszony w piecu w cytrynowo-estragonowym Crème Fraîche to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 484 kalorie, 35g białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 5,36 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Idź do sklepu i odebrać masło; więcej, crème fraîche, koszerna sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łosoś wędzony na gorąco z estragonem Crème Fraîche, Ostrygi z Creme Fraiche, cytryną i estragonem, oraz Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, kawiorem i estragonem Creme Fraîche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Wytnij kawałek pergaminu, aby zmieścić się w dużej patelni żaroodpornej, smażyć patelnię lub Ognioodporne naczynie do pieczenia. Lekko posmarować jedną stroną pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
3
Połączyć sok z cytryny, estragon, i crme frache w małej misce i odstawić. Stopić 2 Tbs. masła na patelni lub w naczyniu do pieczenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodać szalotkę i wermut i zmniejszyć do glazury; usunąć z ognia. Filety przyprawiamy solą i pieprzem i układamy w jednej warstwie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
WermutWermut
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wlać mieszaninę crme frache na łososia, przykryć pergaminem, strona masła w dół, i piec, aż łosoś jest po prostu nieprzezroczyste całej, 18 do 20 protokół; dont overcook.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Łososia przełożyć na talerz i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
7
Umieść patelnię na średnim ogniu i zmniejszyć sos, aż będzie wystarczająco gęsty, aby lekko pokryć łyżkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Usuń z ognia, trzepaczka w pozostałych 2 Tbs. masło, doprawić solą i pieprzem. Każdy filet z łososia układamy na ciepłym talerzu obiadowym i polewamy sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
9
Udekorować koperkiem lub szczypiorkiem. Propozycje Serwowania
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
10
Łososia podawać z groszkiem wiosennym lub szparagami. Propozycje drinków spróbuj chrupiącego francuskiego Chardonnay lub Sauvignon Blanc z małym lub żadnym dębem, takim jak Chablis z
Składniki, których będziesz potrzebować
ChablisChablis
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej10 Szklanek Zimnej Wody, Podzielonej
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
11
Rolland Lavantureux lub Domaine Chavet Menetou-Salon, mało znany Loire Sauvignon Blanc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
1
Kalorie
1
620, tłuszcz
2
48, Kalorie Tłuszczowe
1
440, Tłuszcze Nasycone
2
22, białko
3
36, Tłuszcz Jednonienasycony
4
15, węglowodany
5
610, Cholesterol
6
200, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
4, Tłuszcz Wielonienasycony
2
8, sód

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn