Étouffée z kiełbasą i grzybami

Étouffée z kiełbasą i grzybami
Kiełbasa i grzyby Étouffée może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 501 kalorii, 30g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pieprz cayenne, niebieloną mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krewetki I Kiełbasa Étouffée, Kurczak i kiełbasa Etouffee, oraz Kiełbasa Ciasto Grzybowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść mąkę na małej patelni i podgrzać ją na średnim ogniu. Gotować, mieszając prawie stale, aż będzie kolor jasnobrązowego cukru, około 15 minut. Bądź bardzo ostrożny - łatwo się spala, jeśli nie jest mieszany. Jeśli się pali, wyrzuć go i zacznij od nowa. Gdy osiągnie odpowiedni kolor, przenieś go do blendera, dodaj bulion i zmiksuj na gładką masę. Odstawić. Podczas mieszania mąki, można rozpocząć gotowanie warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Podgrzać dużą patelnię nieprzywierającą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać cebulę i gotować przez około trzy minuty, dodając wodę przez łyżkę w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
4
Dodaj seler i paprykę i nadal gotować, aż cebula zaczyna brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodać grzyby i łyżkę wody i przykryć szczelnie. Gotować, aż grzyby zaczną wydzielać płyn, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Dodać czosnek i gotować jeszcze minutę. Dodać mieszankę mąki do miksera i dodać do warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Dodać sos sojowy i wszystkie przyprawy i gotować, mieszając często, aż sos zgęstnieje. Zmniejszyć ogień i dodać pokrojoną kiełbasę. Przykryć i gotować na niskim poziomie przez około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Jeśli sos wydaje się zbyt gęsty, dodaj trochę więcej bulionu warzywnego. Sprawdź przyprawy i dodaj więcej pieprzu i soli w razie potrzeby. Wymieszać z zieloną cebulą i podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn