Zupa z soczewicy bez mięsa
Zupa z soczewicy bez mięsa to bezglutenowa, bezmleczna, laktoowowegetariańska i wegańska receptura na 8 porcji. Za 39 centów za porcję przepis ten pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 17 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 273 kalorie . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i jest gotowy w około 50 minut . Udaj się do sklepu i kup sól, marchewki, seler i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Można go jeść o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na zimę . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 93% , co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Bezmięsne jajka po benedyktyńsku , Zupa z soczewicy z cytryną i Indyjska zupa z czerwonej soczewicy z przyprawami .
Instrukcje
W dużym, nieprzywierającym rondlu wysmarowanym sprayem do smażenia smaż marchewkę, seler i cebulę na średnim ogniu przez 5 minut.
Wymieszaj wodę, soczewicę, ziemniaki, liście laurowe, sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30-35 minut lub do momentu, aż soczewica będzie miękka. Wyrzuć liście laurowe.