Zupa z dyni i gruszki
Zupa z dyni piżmowej i gruszki to przystawka dla 9 osób. Za 1,21 USD za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i wegetariański laktoovo zawiera 225 kalorii , 5 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup śmietanę kremówkę, proszek curry, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 2 godzin . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 51% . Ta ocena jest całkiem dobra. Podobne przepisy to : Zupa z dyni piżmowej i gruszki: prawdziwe, wygodne danie , Zupa z dyni piżmowej i jabłka oraz Zupa z dyni piżmowej i tahini .
Instrukcje
Przekrój dynię na pół; usuń pestki.
Ułóż cukinię przekrojoną stroną do dołu w blasze do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal, wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Piecz w temperaturze 400° przez 40-50 minut lub do miękkości. Lekko ostudź; wyjmij miąższ i odstaw.
W garnku żeliwnym podsmaż cebulę na oliwie, aż zmięknie.
Dodaj curry, czosnek, imbir i sól; gotuj jeszcze 1 minutę. Dodaj bulion, gruszki i dynię. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj bez przykrycia przez 30 minut. Lekko ostudź.
W blenderze miksuj zupę partiami, aż będzie gładka. Wróć wszystko do garnka; dodaj śmietanę i podgrzej. W razie potrzeby polej octem balsamicznym i szczypiorkiem.