Zupa z białej fasoli z endywią

Zupa z białej fasoli z endywią
Zupa z białej fasoli z endywią zajmuje około 50 minut od początku do końca. To danie główne ma 458 kalorii , 46 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 2,49 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką pomidory w puszce, fasolę cannellini, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 88% . Ta ocena jest doskonała. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Escarole & Beans , Udka z kurczaka z imbirem, czosnkiem i limonką z sałatką z endywii i Zupa z kurczaka, kiełbasy z białej fasoli i kapusty .

Instrukcje

1
Rozgrzej olej w rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodaj cebulę i czosnek; smaż i mieszaj, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodaj bulion, pomidory, włoską przyprawę i płatki papryki; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
4
Dodaj orzo i endywię. Zagotuj i gotuj 12–14 minut lub do momentu, aż orzo będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
EscaroleEscarole
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
5
Dodaj fasolę; podgrzewaj, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
6
Posyp porcje serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia55
Magazyn