Żeberka wieprzowe w sosie brzoskwiniowym

Żeberka wieprzowe w sosie brzoskwiniowym mogą być daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 780 kalorii , 56 g białka i 53 g tłuszczu . Za 2,65 USD za porcję przepis ten pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Jest on dostarczany przez Taste of Home. 200 osób uznało ten przepis za pełen smaku i sycący. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, sól, sos sojowy i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 2 godzin i 30 minut . Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 90% . Ta ocena jest świetna. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także: Koktajl brzoskwiniowo-orzechowy , grillowane żeberka wieprzowe Baby Back i fasolka Bush's Grillin' Beans oraz gorzka melon gotowany z żeberkami wieprzowymi (Ma-Ra Tom Ka-Dook Mou) .
Instrukcje
Umieść żeberka w płytkiej brytfannie; dodaj wodę. Przykryj i piecz w temperaturze 325° przez 2 godziny.
Tymczasem, na sos, włóż brzoskwinie do blendera; przykryj i miksuj, aż się połączą. W małym rondelku podsmaż cebulę na maśle, aż zmięknie.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Wymieszaj sok z cytryny, koncentrat soku pomarańczowego, brązowy cukier, sos sojowy, musztardę, sól, pieprz i puree brzoskwiniowe; podgrzej.
Odcedź żeberka. Nałóż trochę sosu na żeberka. Zwilż ręcznik papierowy olejem do gotowania; używając szczypiec z długimi uchwytami, lekko posmaruj ruszt grilla. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 8-10 minut lub do zrumienienia, od czasu do czasu obracając i smarując sosem.