Potrzebujesz sosu bezglutenowego i bezmlecznego ? Kompot z wiśni może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 197 kalorii . Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 98 centów za porcję. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką nadzienie do ciasta wiśniowego, morele, śliwki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 44% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Chutney / Kompot z gruszek i daktyli z jabłkami, Chutney / Kompot z jeżyn i fig oraz Pudding chlebowy z kompotem jagodowym i miękkim twarogiem Sabayon .
Instrukcje
1
W dużym rondlu zagotuj wodę, suszone śliwki i morele; zredukować ciepło. Dusić bez przykrycia przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
śliwki
4 Duże Grzyby Portobello, Usunięto łodygę I Skrzela
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stonemill Essentials Mielony Cynamon
2
Zdejmij z ognia i odstaw na 5 minut; odpływ.
3
Dodaj nadzienie do ciasta, sok ananasowy i winogronowy; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut lub do momentu, aż owoce będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Winogronowy
Bita Polewa I Mięta Opcjonalnie
Odsączone Kawałki Ananasa
Cukierkowy Kij
4
Odstaw na 5 minut.
5
Podawać na ciepło; udekorować plasterkami cytryny.