Smażone szparagi i orzechy nerkowca

Przepis na smażone szparagi z nerkowców można przygotować w około 20 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 394 kalorie . Ten przepis jest dla 4 osób. Za 2,18 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka szparagów, ząbków czosnku, lekko zmielonych nerkowców i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis polubiło 172 smakoszy i kucharzy. Wielu osobom bardzo spodobał się ten dodatek. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoowowegetariańską i wegańską . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 96% . Ta ocena jest niesamowita. Bardzo podobne do tego przepisu są tajskie dania: kurczak smażony z orzechami nerkowca , szparagi smażone z sosem z czarnej fasoli i karela fry/fry z gorzkiej melony .
Instrukcje
Na dużej patelni o nieprzywierającej powierzchni podsmaż na oliwie szparagi, cebulę i czerwoną paprykę, aż zmiękną.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Połącz skrobię kukurydzianą, bulion, sos sojowy i imbir, aż się połączą; stopniowo wlej do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zmniejsz ogień; dodaj nerkowce i olej sezamowy. Gotuj 2 minuty dłużej lub do momentu podgrzania.