Przepis Kung Pao Wings jest gotowy w około 30 minut i jest zdecydowanie znakomitą opcją bezglutenową i bezmleczną dla miłośników amerykańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka , 25 g tłuszczu i łącznie 664 kalorie . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 1,01 USD za porcję. Jest dostarczany przez Taste of Home. Sprawdza się dobrze jako niedroga przystawka. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jeśli masz pod ręką orzeszki ziemne, paprykę, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 50% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Kung Pao Chicken With Peanuts , Kung-Pao Chicken i Kung Po Chicken .
Instrukcje
1
Pokrój skrzydełka kurczaka na trzy części; usuń końcówkę skrzydełka. Odłóż skrzydełka na bok. W małej misce wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, wodę, sos sojowy, sok z cytryny i płatki pieprzu, aż do połączenia; odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Ryż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu rozgrzej olej. Smaż skrzydełka kurczaka bez przykrycia przez 10-15 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie czysty, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
Sok Z Cytryny Goya®
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj czerwoną paprykę i cebulę; smaż bez przykrycia przez 3-5 minut lub do momentu, aż warzywa będą chrupiące i miękkie.
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Wymieszaj mieszankę mąki kukurydzianej; stopniowo dodawaj do patelni. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu, aż sos zgęstnieje, a warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne