Sałatka ziemniaczana Fra Diavolo

Sałatka ziemniaczana Fra Diavolo
Sałatka ziemniaczana Fra Diavolo to bezglutenowa, bezmleczna, wegetariańska lacto ovo i przepis na 6 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 279 kalorii . Za 1,06 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką sól, chili w proszku, mielony koper włoski i kilka innych składników, możesz go przygotować. 4 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu The Fourth Of July . Sprawdza się jako niedrogi dodatek. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 79% . Ta ocena jest całkiem dobra. Małże Fra Diavolo , zupa z pieczonych ziemniaków z chrupiącymi skórkami ziemniaczanymi oraz sałatka rukola z grzankami ze słodkich ziemniaków są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Umieść ziemniaki w garnku, zalej wodą, doprowadź do wrzenia, a następnie posol wodę. Gotuj ziemniaki przez 12 do 15 minut, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze WyszorowaneRude Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze Wyszorowane
Opcjonalnie Można Dodać Wiśnie Maraschino I Suszone MoreleOpcjonalnie Można Dodać Wiśnie Maraschino I Suszone Morele
(takie Jak PAN®)(takie Jak PAN®)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano2 Spore Garście Startego Sera Parmigiano Reggiano Lub Romano
3
Podczas gotowania ziemniaków wymieszaj przyprawy i musztardę z octem, dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i dodaj do miski cebulę, seler i pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze WyszorowaneRude Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze Wyszorowane
16 (6-calowych) Szpikulców16 (6-calowych) Szpikulców
Kilka Ogolonych Parmiginao-ReggianoKilka Ogolonych Parmiginao-Reggiano
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
4 Całe Piersi Kurczaka Bez Skóry I Kości4 Całe Piersi Kurczaka Bez Skóry I Kości
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba żytniego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba żytniego Z Poprzedniego Dnia
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Nasiona Kopru Włoskiego, Lekko PrażoneNasiona Kopru Włoskiego, Lekko Prażone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W PlasterkiOpakowanie Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Częściowo Rozmrożonych I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 CalaMrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
4
Odcedź ziemniaki i wrzuć je do sosu, gdy są jeszcze gorące – wchłoną więcej sosu i smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze WyszorowaneRude Ziemniaki, Każdy O Wadze Około 3/4 Funta Każdy, Dobrze Wyszorowane
5
Udekoruj sałatkę posiekaną ostrą papryczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn