Sałatka z wołowiną i taco z gęstym dressingiem pomidorowym
Jeśli chcesz dodać więcej meksykańskich przepisów do swojej skrzynki z przepisami, sałatka z wołowiną i sosem pomidorowym z kawałkami pomidorów może być przepisem, którego powinieneś spróbować. To danie główne ma 438 kalorii , 31 g białka i 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 4 osób. Za 2,11 USD za porcję przepis ten pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup sok z limonki, czarną fasolę, pomidory i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 57 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 82% . Wypróbuj Chunky Tomato Chutney , Chunky Tomato Gazpacho i Chunky Two-Bean Chili, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Aby przygotować mięso, rozgrzej dużą patelnię na średnio wysokim ogniu.
Dodaj wołowinę i smaż, aż straci różowy kolor, od czasu do czasu mieszając i rozdrabniając mięso łyżką.
Dodaj czosnek i fasolę i smaż przez kolejne 2 minuty.
Dodaj proszek chili, pieprz cayenne i wodę i mieszaj, aż składniki dobrze się połączą i wchłonie się część, ale nie całość płynu.
Zdjąć z ognia i pozwolić mieszance lekko ostygnąć. Mieszankę mięsną można przygotować do 3 dni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.
Aby przygotować dressing pomidorowy, w średniej misce wymieszaj pomidory (z sokami), oliwę, sok z limonki, sól i pieprz. Dressing można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.
Nałóż 2 szklanki sałaty na każdy talerz lub do pojemnika na lunch. Na wierzch każdej porcji nałóż 1 szklankę mieszanki wołowej, a następnie posyp 2 łyżkami sera. Jeśli robisz danie na wynos, zapakuj 3/4 szklanki mieszanki pomidorowej do osobnego zamykanego pojemnika i włóż około 8 chipsów do osobnej torebki. Tuż przed jedzeniem wylej porcję mieszanki pomidorowej z płynem na wierzch każdej sałatki i pokrusz chipsy tortilli.
Kalorie 430; Tłuszcz całkowity 22 g; (Tłuszcz nasycony 8 g, tłuszcz jednonienasycony 10 g, tłuszcz wielonienasycony 2 g); Białko 29 g; Węglowodany 36 g; Błonnik 9 g; Cholesterol 70 mg; Sód 770 mg
Doskonałe źródło: białka, błonnika, witaminy A, niacyny, witaminy B6, witaminy B12, witaminy C, wapnia, żelaza, fosforu, potasu, selenu i cynku
Dobre źródło: ryboflawiny, witaminy K, manganu