Sałatka z rzeżuchy i pomarańczy to bezglutenowa, bezmleczna, wegetariańska i wegańska przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 66 kalorii . Za 40 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Udaj się do sklepu i kup sól, pieprz, sok pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 80% . Ta ocena jest niesamowita. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się także: Sałatka z rzodkiewką i rzeżuchą , Sałatka z łososiem, rzeżuchą, koprem włoskim i młodymi burakami z cytrynowym dressingiem „kawiorowym” oraz Sałatka z rzeżuchą z dressingiem miso-limonkowym .
Instrukcje
1
W dużej misce wymieszaj rzeżuchę i pomarańcze. W małej misce ubij pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego Ogrodu
3 Paluszki Precelkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego