Sałatka z jęczmienia południowo-zachodniego
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj Southwest Barley Salad. Za 1,02 USD za porcję przepis ten pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 175 kalorii , 7 g białka i 1 g tłuszczu każda. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką czarną fasolę, jęczmień perłowy, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz go przygotować. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 50 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje znakomitą ocenę Spoonacular wynoszącą 85% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Barley salad with vegetables , Black-Eye Pean And Barley Salad i Stuffed Delicata Squash With Barley Salad .
Instrukcje
W rondlu zagotuj bulion. Dodaj jęczmień. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 40-45 minut lub do miękkości.
Odcedź i ostudź. W dużej misce wymieszaj kukurydzę, fasolę, paprykę, cebulę, kolendrę i czosnek. Wymieszaj z jęczmieniem.
Przed podaniem wymieszaj salsę, śmietanę i sok z limonki; dodaj do mieszanki jęczmiennej.
Podawać na ciepło lub na zimno.